Quantcast
Channel: وبلاگ یک شهروند الکترونیکی
Viewing all articles
Browse latest Browse all 21

بهترین عکس پروفایل خود را با یک دوربین دیجیتال بگیرید

$
0
0

در نوشته ی قبلی با عنوان عکس پروفایل شما، امضای دیجیتال شماست، تلاش کردم تا مطالبی در خصوص استفاده ی کارآمد از عکس پروفایل به عنوان یک ابزار قدرتمند در جلب توجه کاربران دیگر و ایجاد فضای ذهنی مناسب در مخاطب بنویسم. در این نوشته میخواهم نکاتی در خصوص گرفتن عکس پروفایل با دوربین دیجیتال بنویسم. توصیه می کنم حتما قبل از شروع به خواندن این مطلب، نوشته ی پیشین در خصوص عکس پروفایل را مطالعه کنید تا بتوانید استراتژی مناسبی را برای عکس پروفایل خود انتخاب کنید.

LinkedIn-profile-photographyامروزه با گسترش دوربین های دیجیتال و همچنین استفاده ی وسیع از تلفن های هوشمند مجهز به دوربین عکاسی گرفتن یک عکس پروفایل کار ساده ای به نظر می رسد. ولی بیایید نگاه کوتاهی به سابقه ی آخرین دفعاتی که عکس پروفایل خود را تغییر داده اید بیندازید. اغلب افراد هنگام انتخاب عکس پروفایل به یاد آرشیو عکس روی کامپیوترشان می افتند. یک عکس برش خورده از یک مهمانی که اصلا در خاطر ندارید که چه کسی آن را گرفته است یا یک عکس تار و با کیفیت پایین از یک قرار ملاقات یا در محل کار.

هدف از گذاشتن عکس پروفایل در شبکه های اجتماعی این است که به دوستانمان بگوییم ‘این من هستم’ کسی که پشت تمام این نوشته ها و فعالیت های مجازی قرار دارد. پس همانطور که وقتی کسی را برای اولین بار می بینید سعی می کنید سر و وضع و رخت و لباس شما طوری به نظر برسد که شخصیت واقعی شماست، بهتر است بدانید که در آشنایی های مجازی هم First impressions یا برداشت اول از یک کاربر با کیفیت عکس پروفایل او متناسب است. عادلانه به نظر برسد یا نه، در هر صورت این برداشت برای همیشه همراه دوستانتان است و تغییر آن بسیار سخت و دشوار است.

در ادامه می خواهیم به این موضوع بپردازیم که چگونه می توان با داشتن یک دوربین دیجیتال ساده بهترین عکس پروفایل را گرفت. این نوشته تلاش می کند کمی به فضای آموزش عکاسی نزدیک تر شود به همین سبب نوع نگارش آن ممکن است کمی با نوشته های IT متفاوت باشد. خوب حالا دوربین دیجیتال خود را آماده کنید تا با هم بهترین عکس پروفایل شما را تولید کنیم. تمام کاری که باید بکنید به همین سادگی است:

عکس پروفایل قبل از پس زمینه به نور خوب نیاز دارد

اگر بگویم عکس پروفایل یعنی نور مناسب جمله ی اغراق آمیزی نگفته ام. با توجه به ابعاد عکس پروفایل در شبکه های اجتماعی مختلف و مخصوصا شبکه های مبتنی بر موبایل این موضوع پر واضح است که یک عکس پروفایل خوب به چهره و در نهایت به نور محیط در زمان عکاسی بستگی دارد. اما نور خوب برای عکس پروفایل چیست؟ در حالت کلی نور ها به دو گروه نور ملایم (Soft Light) و نور شدید (Hard Light) تقسیم می شوند. در نتیجه ی هر یک از این نور ها دو نوع سایه، سایه ی نرم و سایه ی شدید یا تیز به وجود می آید. مثالی از نمونه ی نور پردازی به شکل زیر مشخص می شود:

 light-quality-profile-picture

نور مناسب برای گرفتن عکس پروفایل مناسب “نور ملایم” است که سایه ی نرم ایجاد می کند (تصویر سمت راست). البته ممکن است شما عکس های پروفایل آتلیه ای خاصی را دیده باشید که از نور پردازی محض و شدید برای گرفتن عکس استفاده شده است. این دسته از عکس ها در گروه عکس های پرتره و عکس های هنری قرار می گیرند که از حالت متعارف خارج بوده و برای گرفتن آن به تجهیزات نوری خاص و فضای عکاسی مناسب نیاز دارید.

اما سوال بعدی این است که با توجه به نداشتن آتلیه، نور مناسب برای گرفتن عکس پروفایل را کجا پیدا کنیم. سایه در فضای باز. جایی را اطراف خانه یا ساختمان بیابید که آفتاب به طور مستقیم نمی تابد. در ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی، سمت شمال ساختمان ها در طول روز علاوه بر وجود سایه، نور مناسبی برای عکاسی دارد. در این نقاط نور روی صورت به بهترین شکل پخش می شود و مناسب ترین حالت برای گرفتن عکس پروفایل است.

پس زمینه عکس پروفایل را مهیا کنید

profile-picture-lightsوقتی مکان و نور مناسب را برای گرفتن عکس پروفایل پیدا کردید، نوبت به مهیا کردن پس زمینه ی عکس می رسد. سعی کنید چیزی به طور مستقیم در پس زمینه ی تصویر شما نباشد. کمترین فاصله ی شما با اولین سوژه در Background باید حدود ۴.۵ تا ۶ متر باشد. پس زمینه های یکدست و یا دارای Pattern (الگو) برای عکس پروفایل بیشتر توصیه شده اند. اگر تصویر پس زمینه تیره تر از چهره ی شما باشد مشکل خاصی ندارد ولی روشن تر بودن آن و یا شاخص تر بودن پس زمینه از تصویر شما توصیه نمی شود. شما همیشه باید نقطه ی متمایز تصویر باشید. همچنین تلاش کنید تا از تمام نور محیط بهره ببرید. این یعنی استفاده از تمام امکاناتی که در اختیار شماست.

به طور خلاصه:

  • پس زمینه های شلوغ و یا پس زمینه هایی که دارای جزئیات زیاد است مناسب عکس پروفایل نیستند.
  • فاصله ی مناسب بین شما و اولین سوژه ی Background بین ۴.۵ تا ۶ متر است.
  • بهترین عکس های پروفایل از فاصله ی یک تا چهار متری از شما گرفته می شود. (فاصله ی طلایی)
  • پس زمینه های الگو دار مانند دیوار ها بهترین گزینه ها برای عکس پروفایل هستند.
  • نور محیطی بهترین امکان در اختیار شماست. از آن استفاده کنید.
  • اگر پس زمینه ی عکس نا همسان است می توانید با تبدیل عکس به سیاه و سفید نتیجه ی بهتری بگیرید.

زاویه دوربین و شکل ایستادن شما در عکس پروفایل مهم است

چه از سه پایه و تایمر برای عکاسی استفاده کنید و چه از کسی بخواهید که از شما یک شات عکس بگیرد، در هر صورت هدف یافتن بهترین زاویه دوربین است. زاویه مناسب دوربین در عکاسی به این معنا نیست که شما به طور مستقیم در دوربین نگاه کنید (هر چند یکی از محبوب ترین زوایای عکس پروفایل همین است). یکی از ترفند های عکاسی برای لاغرتر نشان دادن شما این است که زاویه ی بدن شما با دوربین ۴۵ درجه باشد ولی به طور مستقیم در دوربین نگاه کنید. اگر دست به سینه عکس میگیرید یا دستان خود را در کنارتان آویزان نگه می دارید بهتر است بدانید که این کار بازوهای شما را بیش از اندازه ی طبیعی چاق نشان می دهد و از زیبایی و جذابیت عکس می کاهد پس بهتر است که دست را کمی از بدن فاصله دهید. و در نهایت توجه به پرسپکتیو در عکس پروفایل یکی دیگر از نکاتی است که اغلب عکاسان حرفه ای به آن توجه می کنند. فیگور و یا همان شکل ایستادن شما در عکس پروفایل تاثیر زیادی در تصور دیگران از میزان شادی، غم، فعالیت، اجتماعی بودن و دیگر ویژگی های شما دارد.

دوربین دیجیتال خود را تنظیم کنید

آخرین مرحله در گرفتن یک عکس پروفایل زیبا، تنظیم دوربین دیجیتال است. البته این مرحله را می توانید با دوستان عکاس خود نیز به اشتراک بگذارید و مشاوره ی بهتری بگیرید. در حالت کلی به افرادی که آشنایی با گرفتن عکس در حالت های Manual را ندارند توصیه می شود تا از همان علامت سبز رنگ (حالت اتوماتیک) دوربین عکاسی خود استفاده کنند. اگر از دوربین های خانگی استفاده می کنید احتمالا دوربین شما دارای مقداری از بزرگنمایی اپتیکال و بزرگنمایی دیجیتال است. شما می توانید از حد اکثر Optical Zoom استفاده کنید ولی در خصوص زوم دیجیتال توصیه می شود تا عکس را بعدا در کامپیوتر یا موبایل و توسط ویرایشگر ها بزرگ کنید و از این قابلیت دوربین چشم پوشی کنید. با تغییر بزرگنمایی کادری را پیدا کنید که سوژه در آن پیدا باشد و فضای خالی کمی هم اطراف آن وجود داشته باشد. عموما چسبیدن سوژه به کادر در هیچ سمتی توصیه نمی شود.

Digital-Camera

در حالت عکاسی اتوماتیک فراموش نکنید که تنظیمات فلش را از حالت اتوماتیک خارج کرده و خاموش نگه دارید. فلش قاتل عکس پروفایل است. عامل بر هم زننده ی تناسب و نور پردازی که برای انجام آن زحمت زیادی کشیده اید. تمام دوربین ها قابلیت گرفتن چند شات پشت سر هم را به صورت سریال دارند. این کار به شما کمک می کند تا بهترین عکس را انتخاب کنید و نیاز به عکاسی مجدد نداشته باشید.

احتمالا تا همین حالا هم توانسته اید عکس قابل قبولی بگیرید. اگر کمی بیشتر با دوربین دیجیتال آشنایی دارید و می خواهید یکی از تکنیک های دیگر گرفتن عکس پروفایل را نیز یاد بگیرید بهتر است تا کمی از حالت اتوماتیک فاصله بگیریم. حالا می خواهیم عکسی بگیریم که در آن سوژه یا همان تصویر شما واضح (Focused) باشد ولی پس زمینه کمی مات تر به نظر برسد. البته این کار کمی هم به توانایی دوربین بستگی دارد ولی تقریبا با اکثر دوربین های دیجیتال قابل انجام است:

  • دوربین خود را در حالت “اولویت دیافراگم” قرار دهید. این حالت در اغلب دوربین های دیجیتال با AV نمایش داده می شود.
  • عدد دیافراگم باید یک عدد اعشاری مانند ۲٫۸ یا ۵٫۶ باشد. سعی کنید پایین ترین عدد را انتخاب کنید. نکته ای که در اینجا نیاز به توضیح دارد این است که این عدد وقتی که روی سوژه زوم کرده باشید و دوربین در حالت بزرگنمایی باشد مقادیر بالاتری را به عنوان مینیمم می پذیرد. بهتر است که در زمان گرفتن این گونه عکس ها و برای گرفتن بهترین نتیجه از بزرگنمایی کمتر استفاده کنید. پس برای مثال مقدار ۲٫۸ را انتخاب می کنید.
  • کلید دوربین دو مرحله ایست. مرحله ی اول برای وضوح تصویر Focus و مرحله ی دوم برای گرفتن عکس. نقطه ی نورسنجی دوربین را که معمولا در وسط آن است را روی صورت سوژه گرفته و یک مرحله کلید را فشار دهید. با تغییر مکان دوربین و ثابت نگه داشتن کلید شاتر کادر را ببندید و نهایتا کلید شاتر را تا انتها فشار دهید و عکس بگیرید.

AV-Mode-photography

تکنیک های زیادی برای گرفتن عکس های هنری وجود دارد که اغلب آنها در سایت های تخصصی عکاسی قابل یادگیری است که به علاقه مندان عکاسی توصیه می شود. ولی گرفتن یک عکس پروفایل خوب کمی متفاوت است. عکس پروفایل به خاطر ابعاد و شرایط خاص، معمولا ساده و با شرایط فوق گرفته می شوند. امیدوارم با آموزش های پست های اخیر در خصوص اهمیت عکس پروفایل، نکات مهم برای داشتن عکس پروفایل زیبا و کارآمد و در نهایت آموزش هایی در خصوص گرفتن عکس پروفایل خوب با دوربین دیجیتال ساده، در جهت موفقیت بیشتر کاربران شبکه های اجتماعی در معرفی خود، گام موثری را برداشته باشم. نظرات خود را در پایین این مطلب با من در میان بگذارید تا در نوشتن مطالب بهتر و مناسب تر یاری کنید.

مطالب مرتبط:

عکس پروفایل شما امضای دیجیتال شماست

اندازه مناسب عکس در شبکه های اجتماعی


Viewing all articles
Browse latest Browse all 21

Latest Images

Trending Articles





Latest Images